Ribes – El Tos – Pardines – Ribesaltes – Ribes

Aquesta ruta ens permet tenir unes vistes espectaculars de la Serra Cavallera, en tota la seva extensió.
Sortim de l’estació Ribes Vila del tren cremallera de Núria per seguir la carretera de Ribes a Pardines fins el trencat de Ribesaltes. En aquest punt girem a l’esquerra per dirigir-nos primer a Ribesaltes i una vegada passades les cases d’aquest veïnat continuar la pujada per la pista que uneix la Vall de Ribes i la Vall de Camprodon per Tregurà. Quan arribem a una als 1735 metres d’altura. Agafem un corriol que ens portarà fins a El Tos. El Tos és la muntanya que trobem sobre el poble de Pardines i del qual tenim venes vistes des d’aquest modest cim.

Continuem baixant per un camí que es farà més ampla a mida que baixem fins arribar a Pardines. Travessem el poble per agafar la carretera de Ribes  a Pardines i a pocs metres de deixar el poble girem a la dreta per continuar per una pista que ens aproparà fins a Ribesaltes. Tornem atrevessar Ribesaltes, deixem a la dreta la pista per on hem pujat  a el Tos, per agafar-ne una a l’esquerra de baixada cap al mas de Ventaiola i a l’estació de Ribes Vila, punt inicial de la ruta

Vista des d’El Tos cap a  la Vall de Ribes. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada