Ribes – Batet – L’Estramera – Ventolà – Can Paloca – Can Possons – Ribes

AVÍS: Si no us agrada caminar aprentat la bici. Oblideu aquesta ruta.


Sortim de Ribes direcció Batet per la carretera de Queralbs. Quan trobem el trencant del veïnat de Batet agafem la carretera que hi puja. Una vegada a Batet continuem pujant fins a les últimes cases on seguim per una pista de terra i de pujada molt dura, fins que s’acaba aquesta. A partir d’aquest punt la ruta és camp a travès i empenyer la bici fins a trobar la pista que travessa la muntanya de l’Estramera. El tram d’empenyer la bici és de 200 mts de desnivell aproximadament. Però com que és un camí perdut haurem de buscar la millor pujada fins a la pista. Una vegada a la pista de l’Estremera continuem pujant fins a trobar una pista que baixa cap a Ventolà. De Ventolà sortir per la carretera fins a la primera paella on trobem un pal indicador de la ruta de les Mines i Can Paloca. Agafem el camí de Can Paloca fins arribar a aquesta casa abandonada. En aquest punt el camí fa una ziga-zaga i puja cap a les mines de ferro que antigament s’explotaven i que resten abandonades. Seguim pel camí i baixem cap a Can Possons i Segura, on de nou trobem pista que en enllaça amb la que em pujat a Batet. D’aquí seguim per carretera fins a Ribes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada