Ribes – Coll de la Bena – Serrat – Fustanyà – Ribes

Sortim de Ribes per la carretera de Pardines que seguirem fins arribar al trencant de Ribesaltes i Tregurà. En aquest trencant girem a l’esquerra per arribar a Ribesaltes, passem el veinat i continuem per la pista de formigó fins que s’acabi i desprès ja per la pista de terra fins arribar al trencant del refugi del Pla de l’Erola. Girem a l’esquerra per continuar per la pista que porta el refugi, passem pel costat d’aquest i continuem per la pista fins arribar al final de la mateixa. Ja hem arribat al Col l de la Bena, d’on tenim unes magnifiques vistes del Roc del Dui, les Roques de Totlomon, els dos Torreneules i  les gorgues de Núria. Desfem la pista per on hem vingut fins passar la Roca Blanca, passada aquesta roca que ens queda a l’esquerra de la pista, trobem una fita a la dreta de la pista, com a indicació , si no hi hagués la fita veurem que hi ha 2 tapes de clavagueram. Baixem cap a les tapes i girem a la dreta per seguir un camí ample i bastant dret  fins arribar a uns camps de pastura que hem de travessar per continuar pel camí. Després de travessar els prats el camí es torna més pedregós. Arribem ja prop de Serrat i el camí es bifurca en dos. Seguim el de la dreta. També es pedregós i arribem a un 100 metres que no són ciclabes. El camí es converteix en un camí ample que ens porta a les primeres cases de Serrat. Travessem el poble fins arribar a la plaça on girem a l’esquerra per baixar per una baixada de formigó, quan s’acaba la baixada de nou girem a la dreta per seguir per un carrer sense asfaltar fins arribar a la Mare de deu d’on seguim la pista per trobar la carretera que puja de Fustanyà. Seguim la carretera fins arribar al trencat de Fustanyà. Girem a l’esquerra i creuem Fustanyà. Quan arribem al trencant del Mas Casanova continuem baixant per la pista de formigó fins arribar a la carretera de Ribes a Queralbs. Girem a l’esquerra i seguim la carretera fins arribar a Ribes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada