Ribes – Collada Maianell – L’Abella – Collada Verda – Pardines – Ribes

Sortim de Ribes per la carretera de Pardines, direcció Ribesaltes per seguir la pista que enllaça amb Tregurà. Aquesta és la pujada forta del dia, ja que quasi tot el desnivell de la ruta el farem aquí. La pista que enllaça amb Tregurà la deixarem just a l’últim revolt d’esquerres que hi ha abans del Coll. Deixem la pista i seguim recta per prats on podem intuir roderes i corrions. A la dreta deixarem la pujada al Mont-Roig. Arribem al Pla de Bassa i comencem a baixar direcció Vilallonga de Ter. Just en un prat on trobrem un pal indicador d’Itinerannia girem a la dreta per seguir un camí que porta a l’Abella. Aquest camí NO ÉS CICLABLE,  haurem d’apretar la bici tot  tot el trajecte, fins que deixem el camí que porta a l’Abella quan trobem un pista oberta per desboscar. Seguim la pista fins el seu final, just abans de la carena, De la carena anem a buscar la pista de la Collada Verda, no hi ha un camí definit i s’ha de buscar l’opció més bona per cadascú per arribar a la pista. Una vegada a la pista la seguim de pujada fins el punt més alt que separa la Vall de Camprodon de la Vall de Ribes i comencem a baixar fins a Pardines. De Pardines nosaltres vam baixar per la carretera ja que el fre del darrera va dir prou i només tenia el de davant.

Ruta en el mapa en relleu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada