Ribes – L’Orri Vell – Abella – Collada Verda – Pardines – Ribes

Sortim de Ribes per la carretera de Pardines. Una vegada arribem a Pardines anem direcció Camprodón – Collada Verda. Quan trobem el trencant de la Collada Verda el deixem a l’esquerra per continuar baixant i anar direcció a Santa Magdalena de Puigsac. A Santa Magdalena girem a l’esquerra per continuar pujant per la pista de terra fins arribar a la barraca de l’Orri Vell. Des de la barraca continuem per una pista que aviat es desdibuixa per l’herba direcció a la Collada verda. Però una vegada creuat el penúltim torrent anem amb tendència a la dreta per guanya altura i poder rodar pels prats superiors fins trobar el filat que separa la Vall de Ribes i la Vall de Camprodon. Aquest filat té un pas per poder creuar. Una vegada creuat el filat anem baixant amb tendència l’esquerra fins tobar marques d’un sender PR o les marques grogues d’Itinerannia. Com a referència tenim uns abeuradors que estan prop del camí. El camí més endavant es converteix en pista fins arribar a l’Abella. A l’Abella creuem el poble per pujar per la pista de la Collada Verda. Les rampes de sortida del poble són de pedra suelta i amb molta pendent. Una vegada superades les rampes trobarem trams més planers i de bon rodar fins arribar a l’última rampa abans de ser al coll de la Collada Verda. Des d’aqui ja només ens queda baixar a Pardines per la pista, les rampes de baixada ens exprimiran els frens. Trobarem alguna rampa més de pujada però res comparat amb les que hem fet de pujada. Quan s’acaba la pista de la Collada Verda, pujarem per una pista de formigó cap a Pardines i baixarem per la carretera cap a Ribes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada