Plans de Nevà

Aquesta setmana no hi ha track. El GPS es va quedar a casa. Així que la ruta serà pels romàntics de mapa o els aventurers sense mapa.
Sortim de Ribes per la N-260 direcció Ripoll, quan arribem a la sortida del poble, girem a la dreta per començar a pujar cap a El Baell per la carretera de Campelles.  Quan arribem a El Baell creuem el poble i continuem per la pista de porland “Area Recreativa 4,5km” Aproximadament a la meitat trobarem un trencant a l’esquerra on comença una pista de terra que ens portarà al refugi de Prats. Continuem per la pista deixant a la dreta el refugi, en aquest tram tenim una mica de descans ja que anirem planejats força troç i desprès ja començarem a baixar per agafar la segona pujada del dia. A la baixada trobarem una pista a l’esquerra que ens portarà amb una pujada amb alguna rampa força dura cap a Coll Roig, deixarem a l’esquerra la pista que ens portaria al refugi de la Covil i continuem recta per la pista fins al final d’aquesta.
Una vegada al final de la pista veiem a la part superior un pal indicador d’Itinerannia , pugem fins el pal indicador i a partir d’aquest punt anem travessant els prats tenint com a referència les marques grogues d’Itinerannia. Al arribar al final dels plans trobem una pista de terra que ens portarà a Toses i que els últims quilometres està enporlanada.
De Toses seguim baixant direcció Fornells de la Muntanya, passat Fornells agafem una carretera a la dreta que puja a Neva. Com a referència trobem un pal indicador de la ruta del Rigard. Pugem a Nevà i quan ja estem a punt d’arribar deixem la carretera per agafar una pista de porland que hi ha a la dreta i que ens porta a l’església de Nevà i a la plaça del poble.
Des de la plaça comencem a baixar per una pista de terra que neix a la part baixa i a la dreta de la plaça, seguint les marques grogues d’Itinerannia i les taronges d’Els Bastions, aquesta pista es converteix en un camí, amb algun tram tècnic i enverdissat que ens portarà a l’Alberg Marista que hi ha entre Nevà i Planoles. Des de l’alberg baixem a buscar la carretera que connecta Nevà i Planoles i la seguim direcció Planoles. Abans d’arribar a Planoles girem a l’esquerra per sota el pont que creua les vies del tren, anant direcció a Les Casetes. Trobem un pont que creua el riu Rigard i que desprès de creuar-lo agafem la pista de l’esquerra que puja a Campelles. Quan arribem a Campelles creuem el poble fins arribar a la carretera que puja de Ribes. En aquest punt girem a l’esquerra i seguint per un carrer, al segon carrer que trobem a l’esquerra girem i anem per aquest carrer al final del carrer neix una pista en baixada que ens portarà fins el coll de la Casassa. Una vegada al Coll de la Casassa girem a la dreta per baixa per una pista de formigó fins a trobar la carretera de Ribes a Campelles i que seguirem de baixada fins a Ribes punt final de la ruta.
En total són 54 Quilometres i uns 1.400 metres de desnivell positiu i 1400 de desnivell negatiu.

Tweet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada