Ribes – Vilamanya – Collet de les Barraques – Batet – Ribes

Aquesta ruta té dues parts ben diferenciades, la primera la pujada al Collet de les Barraques i la segona part la baixada tècnica des del Collet.
Sortim de Ribes per la carretera de Queralbs que seguim fins trobar el trencant de la pista que puja a Vilamanya. Per arribar a Vilamanya és una pujada curta però molt dura. Desprès de passar les cases de Vilamanya continuem pujant per la pista de formigó fins que s’acaba, en aquest punt trobem a l’esquerra la pista de terra que seguirem per travessar l’Estramera. Aquesta pista tot i que puja és de bon rodar amb una pujada constant i suau. Quan s’acaba la pista trobem la carretera que va de Planoles al Collet de les Barraques, seguim aquesta carretera fins al final. Una vegada al final de la carretera seguim per la dreta per una pista en força bon estat fins que s’acaba. A l’acabament d’aquesta creuem un filat i creuem el prat en baixada fins a l’altre extrem d’aquest. Trobrem un camí abandonat que seguim de baixada fins arribar a una pista de terra oberta per netejar el bosc, seguim la pista baixant fins anar a parar a una segona pista. Just quan arribem aquest creuament girem a l’esquerra i baixem el marge de la pista per seguir un camí pel mig del bosc; com a referència trobarem alguna marca groga als arbres, aquestes però desapareixen més endevant, seguim baixant per aquest camí fins que es converteix en una pista de desbrossar. Al final de la pista anem a parar a la pista que hem seguit per creuar l’Estremera. Girem a la dreta i tornem a pujar per la pista que creua l’Estremare fins a trobar una barraca de fusta de conglomerat. Just a la part superior de la barraca neix un pista, mig perduda que seguim de baixada fins arribar a uns prats sobre Ventolà. Seguim baixant pels prats fins a parar a una pista que va de Ventolà a l’altre extrem de l’Estramera. Quan trobem la pista girem a l’esquerra i la seguim fins a trobar un camí, amb indicació en una pedra, de Batet. Aquest camí no és ciclable al principi i la baixada a la part mitjà d’aquest tram és molt exposada en cas de caiguda. Un cop superat el tram més tècnic del camí arribem entrem al bosc de pi fins a creuar el Torrent de la Fernanda. Tornem a pujar per camí fins arribar a uns prats que creuem fins trobrar la pista que ens porta a Batet. 
Sortim de Batet seguint la carretera que puja de Ribes, i uns 500 metres aproximadament girem a l’esquerra per seguir una pista de terra i estalviar-nos un tram de carretera. La pista ens torna a la carretera que ja seguim fins arribar a Ribes.

Tweet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada