Volta a la Serra de Montgrony

Sortim de Ribes per la N-260 direcció Ripoll, a la sortida del poble quan hi ha l’estació del cremallera de Núria de Ribes – Enllaç girem a la dreta per començar a pujar a Campelles per la carretera. A Campelles anem a la zona esportiu i continuem per la pista que porta al Refugi del Pla de Prats però que abandonarem al Coll de l’Erola. En aquest coll agafem una pista a la dreta, que continua pujant fins arribar al Coll de Prat de Jou, on la pista ja planeja fins arribar a Coll Roig. A Coll Roig hem d’apretar la bici cara amunt per trobar el camí dels plans de Nevà, una vegada trobat el camí, el seguim fins a sortir del bosc. En aquest punt hem d’intentar anar guanyat alçada, amb tendencia diagonal cap a la carena per així no haver d’apretar tant la bici per arribar al Coll de la Bona. Situats al Coll de la Bona, punt més alt de la ruta, baixem primer pel torrent, amb forma de U i ple d’herba, seguint les marques grogues d’Itinerannia que en el tram més abrupte del torrent ens desvien cap a la dreta per poder baixar fins a trobar la pista que ens portarà a Meians. A Meiens girem a l’esquerra i continuem per pista passant les cases de les Viles Grosses i les Viles Xiques fins arribar a trobar la carretera – pista que porta a Montgrony i que nosaltres seguim fins el Santuari.

Una vegada al Santuari seguim el GR que comença al pàrquing, el primer trams no és ciclable, però desprès ja millora i podrem anar sobre la bicicleta practicament tot el camí, fins arribar a la casa de Pardinella. En aquest punt el GR es converteix en pista, aquesta pista la seguim fins el final. Una vegada s’acaba la pista seguim el camí que ens portarà a la Collada de Grats. De la Collada seguim el camí, amb trams no ciclables i amb precipici al costat. que ens portarà a El Baell. A El Baell girem a la dreta en baixada seguint la carretera fins  trobrar la carretera de Campelles. En aquest punt continuem baixant per la carretera fins arribar a Ribes.

One Response

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada