Ribes – Coll de la Bona – Coll Remoló – Coll de la Creueta – Collada de Toses – Ribes

Sortim de Ribes per la N-260 per anar a buscar la carretera que puja a Campelles. Una vegada a Campelles anem a la zona esportiva a buscar la pista de terra que va al Refugi del Pla de Prats, abans d’arribar-hi ens desviarem per continuar pujant per pista per anar primer a Coll Roig, aquí s’acaba la pista i hem d’apretar uns metres la bicicleta amunt fins trobar el camí dels Plans de Nevà. Seguim aquest camí fins arribar als plans, on comencem a anar amb tendència a l’esquerra per anar a guanyar alçada per arribar al Coll de la Bona, quan arribem al Coll de la Bona “planejarem” per sota l’Emperadora per anar a Coll Remoló, on a la banda de Montgrony trobem la pista que seguirem fins arribar a la carretera que puja de Castellar de N’Hug fins al Coll de la Creueta. Al coll de la creueta seguim la pista de terra que dona la volta a la muntanya del Rus, seguim la pista fins una curva d’esquerres que baixem camp a traves en diagonal fins trobar un corriol que seguim fins el Pla d’Anyella. Al Pla d’Anyella seguim la pista que va a parar a la Collada de Toses, just abans de la collada trobem la pista (camí veinal asfaltat”) que porta al poble de Toses , que seguim de baixada passem Toses i baixam cap a Fornells de la Muntanya i continuem cap a Planes on enllacem amb la N-260 de baixada cap a Ribes.
En Jordi i l’Enric, van pujar cap al Puigllançada seguint la pista que jo vaig abandonar per baixar. Desprès van baixar per la pista dels Alabaus i van continuar la ruta cap a la Collada de Toses, fins trobar el dipòsit de  salt del MOPU, on hi ha una pista que s’enfila cap a la Creu de Meians i van baixar cap a Dorria.

El perfil de la ruta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada