Taga

Sortim de Ribes per la carretera de Pardines fins arribar a la casa de Les Vinyes, on deixem la carretera i baixarem cap al riu Segadell on una vegada creuat comencem a pujar per la pista de formigó cap a Can Perpinyà. Passem Can Perpinyà i continuem pujant per la pista fins arribar al trencant de La Falgosa. Trobem el trencant a mà esquerra i continuem pujant just fins abans de la casa de La Falgosa on girem a la dreta i continuem pujant per la pista de terra. Deixem un trencant en baixada a l’esquerra que porta a la casa de Can Barratort i nosaltres continuem pujant cap a les basses de Can Perpinyà, a sota el peu del Taga. Una vegada s’acaba la pista continuem per prats, per on ens vagi més bé, fins arribar al cim del Taga.

Una vega al cim els descens el fem pel camí que puja de Ribes, és la baixada per l’aresta Nord, és una baixada per herba amb força inclinació. Quan arribem al plans de la Maçana girem a l’esquerra per seguir la pista que porta al repetidor de la senyal de TV de Bruguera, comencem a baixar per la pista fins arribar al pla, on deixem la pista a la dreta i nosaltres seguim recta per una pista que tenim a davant, aquesta pista és força pedregosa a trams, amb molta grava petita. Arribem a Bruguera i anem cap al poble direcció al barri del Serrat Roig, on anem a buscar el camí que porta a la casa de Perramon. Aquest camí forma part de la xarxa d’Itinerannia, no tots els trams són ciclables ja que hi ha trams pedragosos, amb pedres força groses. Una vegada arribem a Perramon girem a la dreta i seguim la pista fins trobar una pista que neix en mig d’una corva, girem a la dreta i continuem per la pista de terra fins trobar la pista que porta de la carretera de Bruguera a la casa de Torroella. Quan trobem aquesta pista girem a la dreta on pujada fins trobar el camí, a mà esquerra, que porta a la Font de la Teula, i que seguim fins la Font, de la font agafem una pista de formigó que ens deixa a la carretera de Bruguera. Quan trobem la carretera girem a la dreta i pugem fins a trobar el trencant de la zona esportiva de Ribes on ens dirigirem, ja que és el punt final de la ruta.
El perfil de la ruta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada