Ribes – Collada Meianell – Pla de Batimaumes – Ventaiola – Ribes

Sortim de Ribes per la carretera de Pardines  per començar la pujada del dia, quan arribem al trencant de Ribesaltes, girem a l’esquerra per anar cap a Ribesaltes. Creuem el veinat i seguim la pista que puja cap a Tregura, fins arribar a la Collada de Meianell. Una vegada al coll deixem la pista de Tregura i comencem a pujar per la pista herbosa que va cap al Puig Cerverís, quan arribar al primer coll, girem a l’esquerra i travessem el vallat de filferro per seguir per un corriol, sense perdre alçada. AQUEST ES EL TRAM QUE ES VEU RECTE EN EL TRACK. Aquest corriol no té perdua, el primer tram és totalment ciclable, quan trobem els primers pins el camí deixa de ser ciclable, per les roques que trobem i els pins. Arribem a un torrent, amb poca aigua, el creuem i continuem pel corriol de sota, uns metres més enllà el camí que corre per dins els bosc, ja més net, és ample i totalment ciclable. Arribem al Pla de Batimaubes.

EN AQUEST PUNT SI NO US AGRADA ANAR A PEU MILLOR QUE GIREU A L’ESQUERRA I UN ALTRE VEGADA A L’ESQUERRA PER SEGUIR EL CAMÍ QUE PUJA DE PARDINES AL CERVERÍS I QUE US ACOSTARÀ A LA PISTA QUE HEM SEGUIT DE PUJADA

Si seguiu el track original creuem el pla per la banda dreta del filat amb tendència diagonal per anar a buscar un corriol al mig del bosc, aquest corriol va a parar a un prat inclinat d’herba que baixem i que ens deixa desprès d’una petita pujada a dins del bosc de nou. A partir d’aquest punt haurem d’anar cara avall amb la bici al costat, ja que el bosc és espès i no hi ha un camí ben definit. Anem tirant avall fins arribar als dipòsits d’aigua instal·lats per cas d’incendi i a la pista que hem fet servir de pujada. Seguim ara de baixada la pista fins abans d’arribar a Ribesaltes on girem a la dreta per seguir la pista de terra que baixa a Ventaiola i a Ribes.

El perfil de la ruta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada