Ribes – Coll de Jou – Coll de Sentigosa – Vallfogona del Ripollès – Ripoll – Ribes

WP GPX Maps Error: File /storage/ssd3/047/2168047/public_html/wp-content/uploads/gpx/ribes-coll-de-jou-coll-de-santigosa-vallfogona-del-ripolles-.gpx not found!
Descarregar

Sortim de Ribes direcció Coll de Jou, pugem per la carretera de Bruguera i una vegada a Brugera seguim per la pista de formigó fins arribar a Coll de Jou. Comencem la baixada seguint la pista de formigó, quan s’acaba el formigó girem a l’esquerra, per continuar la pista, també de formigó,  que travessa la Serra Cavallera. Quan arribeu a Ogassa el track us farà baixar per tornar a pujar, podeu continuar recta i seguir travessant la Serra Cavallera fins arribar a la casa de Fogonella, on deixem la pista de formigó per començar a baixar per una pista, a trams més bona, a trams més dolenta, que resegueix el curs del Torrent de Coll de Pal. Quan acabem la baixada seguim la per pista de formigó, passant pel costa de la casa de turisme rural d’El Reixach i la Cooperativa – Agrobotiga Sant Antoni. Trobem la carretera  C-26, girem a l’esquerra i la seguim fins passada la rotonda dels t-unels de Collabós (coneguts popularment com a túnels del Capsacosta). Quan a mà dreta trobem una pista que puja, girem a la dreta i la seguim per passar per sobre la boca nord del 1er túnel. Continuem per la pista, creuem una impressionant fageda fins arribar primer al Coll de l’Home Mort i comencem a baixar una mica, per  planejar i remuntar cap la Collada de Sentigosa. Creuem la carretera i anem per una pista molt trencada cap a la casa de Can Barraca.  A Can Barraca comencem a pujar cap a Can Blau i Can Ros, en aquesta última casa, desprès de passar-la continuem per prats per anar buscar la pista a l’altre costat dels prats. Continuem pujant fins arribar a un coll on ja comencem la baixada fins arribar a Vallfogona.

A Vallfogona anem cap al centre del poble, a buscar el PR 59, que seguim fins trobar la pista del Veinat de l’Orri que seguim de pujada. Trobem la carretera N-260 i la seguim de baixada fins a la Casa d’El Soler, on girem a l’esquerra i baixar per pista de formigó fins trobar de nou la Riera de Vallfogona i seguin de nou el camí fins trobar una pista de formigó, que seguim de pujada fins arribar a la N-260 de nou. A la carretera girem a l’esquerra i seguim de baixada direcció Ripoll fins trobar  el PR de nou a la banda dreta de la carretera. Seguim el camí, però desprès de la primera rampa forta girem a l’esquerra per seguir una pista, primer, que en una curva de dretes deixem i seguim recta per baixar per un camí d’Itinerannia i GR que porta al barri de Vista Alegre de Ripoll.
Una vegada a Ripoll creuem la població i anem a buscar la carrertera N-260 que seguim fins arribar de nou a Ribes.
Vista aèria del recorregut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada