Celrà – Sant Miquel – St. Mateu Montnegre – Els Metges – Madremanya – St. Martí Vell – Juià – Celrà

WP GPX Maps Error: File /storage/ssd3/047/2168047/public_html/wp-content/uploads/gpx/celra-sant-miquel-st-mateu-montnegre-els-metges-madremanya-s.gpx not found!
Descarregar
Sortim de Celrà, de la zona del CAP. per anar direcció a la riera Palagret on enfilem un camí per darrera les cases fins trobar la pista de Mas Blanch que ens porta al veinat de can Veray on comencem a pujar cap al Castell de Sant Miquel. Aquest serà la primera pujada del dia, és una pujada primer per asfalt fins deixar les últimes cases de Celrà, on comença la pista de terra que seguim fins el cim de Sant Miquel. En aquest punt trobem el Castell de Sant Miquel, un mirador excepcional on podrem veure des de el mar fins als Pirineus.
El Castell de Sant Miquel. A la dreta la pista que hem seguit per pujar
Continuem la ruta, ara planejant i baixant fins arribar la Puig Estela , ja sobre de Girona, continuem per pista fins trobar la carretera que puja de Girona a Els Àngels, seguim uns metres per la carretera i quan trobem la marca de PR a la dreta el seguim, a trams és mes cami ample que corriol, i algun tram de pista, és un dels trams més bónics i entretinguts de la ruta si us agraden els corriols. Aquest s’acaba quan trobem la pista que seguim planejat i pujant per desprès baixar de nou fins trobar la carretera que neix a Quart i puja a Montnegre. Quan trobem la carretera girem a la dreta fins trobar la carretera a l’esquerra que porta a l’Ermita de Sant Mateu de Montnegre.
Sant Mateu de Montnegre
Passem per Sant Mateu de Montnegre i quan trobem una pista a l’esquerra que fa baixada la seguim, és una baixa llarga fins creuar la riera Boscana, en aquest punt comencem a pujar fins trobar la carretera que porta a Montnegre. Seguim la carretera que es converteix en pista, ara trams planes i al final amb tendència a baixar. La pista s’acaba quan trobem la carretera que uneix Cassà de la Selva amb La Bisbal d’Empordà. Girem a l’esquerra i seguim direcció a La Bisbal. Seguim la carretera durant 1 quilòmetre aproximadament. La deixem quan a la dreta trobem una pista que baixa al riu Daró, creuem el riu, comencem a pujar cap Els Metges.
Els Metges – Sant Cebrià de LLadó
La primera part de la pista és una rampa força dura que a mesura que anem fem metres comença a baixar el pendent.  En un trencant trobem un cartell que ens indica Sant Sadurní de l’heura a l’esquerra, si no volem pujar a Els Metges podem girar a l’esquerra i continuar la ruta. Si no continuem cap amunt a Els Metges. Una vegada a dalt, girem i tornem per la mateixa pista que hem vingut fins trobar el trencant abans comentat. Seguim baixar fins trobar la carretera de Cassà a La Bisbal, la creuem i comencem a pujar per una pista de terra. Arribem a un punt on la pista gira a la dreta i ens espera una rampa molt dura.
Una vegada superada aquesta rampa tornem a tenir un tram de baixada fins els Camps de Mas Vidal, on començarem  pujar de nou per tornar a planejar fins arribar a les primeres cases de Madremanya. Trobem la carretera de Madremanya a Sant Martí Vell i girem a l’esquerra i la seguim de baixada.
Arribem a Sant Martí Vell, abandonem la carretera per anar direcció a la Plaça de l’Ajuntament, però abans d’arribar-hi girem a l’esquerra i seguim per pista de terra planejant fins que girem a la dreta i comencem a pujar per pista – camí pedregós que ens acosta a Juià. Creuem Juià i girem a la dreta per pujar cap al Mas Suardell que passem pel costat per anar a buscar la pista que en tornarà a Celrà. Seguim la pista planera, amb tendència a pujar en algun tram, fins trobar un corriol que ens deixa al Mas Espollà, seguim de nou per pista uns metres, fins trobar un corriol a la dreta que seguim fins creuar la carretera del Mas Espollà a Celrà, creuem la carretera i seguim el corriol que passa pel costat dels Forns de Calç, creua la riera Palagret i som de nou a les primeres cases de Celrà, pel camí que hem fet servir per començar la ruta, el seguim desfent les rodades del matí fins arribar al punt d’inici de la ruta.
El traçat de la ruta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada