Montgrí: Pistes i Corriols II

WP GPX Maps Error: File /storage/ssd3/047/2168047/public_html/wp-content/uploads/gpx/montgri-piste-i-corriols.gpx not found!
Descarregar
Sortim de L’Escala per anar a buscar el Camí dels Termes. Quan el trobem girem a la dreta i el seguim fins a trobar una de les entrades que porta per corriols dins la pineda de la muntanya i que ens acostarà al Mas Cremat per corriols. Trobem la pista de la Torre Ferrana i la seguim fins arribar a la bifurcació de pistes que puja a l’Aixart d’en Pi i la pista que puja al Coll de les Sorres. Seguim aquesta última però l’abandonem de seguida per anar per corriols cap a buscar la pista que ens acostarà a Sobrestany.
De Sobrestany creuem el veinat i anem per pista-carrer cap a la Bolleria i seguim per pista de terra cap al trencant de la pista que ens acostarà a l’ermita de Santa Caterina.
L’ermita de Santa Caterina

Una vegada a l’ermita passem pel costat esquerra  d’aquesta i anem a buscar el sender que puja al coll. Una vegada al coll girem a la dreta i seguim el GR que va cap al Mont-Pla i que una vegada sota aquest nosaltres seguirem de planer, primer, i desprès de baixada cap al Coll de les Sorres. Aquest és el tram més tècnic de tota la ruta, on algun tram l’haurem de fer a peu, tant de pujada com de baixada.

Una vegada al coll seguim un corriol sorrenc de baixada fins arribar a trobar la pista que puja a la urbanització Estartit Residencial, creuem la pista i comencem a pujar cap a la urbanització per un corriol sorrenc que ens farà suar la cansalada per pujar.

 

El castell del Montgrí al fons, en primer terme el corriol que hem seguit de pujada al coll

Arribem a la urbanització i seguim recta per baixar per un corriol pel mig del bosc fins a trobar la pista que porta al coll que hem deixat enrera. Deixem la pista per seguir un camí de sorra que ens acostarà de nou a la pista que seguirem fins trobar la pista que puja a l’Aixar d’en Pi. Pugem per la pista fins arribar a dalt, on girem a l’esquerra per seguir per pista cap al Puig de la Palma, però abans d’arribar-hi girem a la dreta per seguir una pista, en no tant bon estat, i que ens acostarà a la pista que havíem deixat abans d’agafar el trencant.

Continuem per la pista fins a trobar un trencant a l’esquerra que seguim, per apropar-nos al Mas Sec, girem a l’esquerra per seguir la pista que abandonarem per seguir un corriol de baixada, tècnic i divertit, que ens aproparà a Montgó, just abans d’arribar al Camping Nieves, girem a l’esquerra i ens enfilem per un corriol volteja el Puig  d’en Lleial, baixem cap a Els Cossis on seguim per corriols pel mig de la pineda  per enfirlar-nos de nou per anar a buscar la pista pedregosa que ens acostarà  a les restes de l’ermita de Santa Maria de Palau on passada les restes girem a la dreta per seguir un corriol que ens deixa al camí dels Termes  que seguim fins arribar al punt inicial de la ruta.
El recorregut de la ruta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada