Ribes – El Baell – Sant Pere d’Auria – Campdevànol – Moiols – Saltor – Plans de la Maçana – Ribes

WP GPX Maps Error: File /storage/ssd3/047/2168047/public_html/wp-content/uploads/gpx/ribes-el-baell-sant-pere-dauria-campdevanol-moiols-saltor-ribe.gpx not found!
Descarregar

Sortim de Ribes per anar a buscar la carreter de Campelles fins trobar l’enllaç amb la carretera d’El Baell, canviem de direcció per dirigir-nos a El Baell. Creuem el veinat i just a les últimes cases agafem la rampa de formigó que tenim a l’esquerra i continuem per aquesta. Aviat s’acaba el formigó i continuem per la pista de terra que s’acaba en una clariana al mig del bosc.

Davant tenim la rampa del camí que seguim, ens tocarà apretar la bicicleta en algun tram i d’altres ja podrem anar-hi sobre. El camí va reseguint la muntanya fins arribar a la Collada de Grats. A la Collada girem a l’esquerra i seguim el GR direcció a Sant Pere d’Auira. El camí es força ciclable, només en algun petit tram haurem de posar el peu a terra per pujar les rampes del GR. Baixem direcció al Pla de Pruners on enllacem amb la pista que ens acostarà a Sant Pere d’Auira, deixarem a l’esquerra la pista que ens puja a Sant Pere i continuem baixant per la pista fins trobar de nou el camí que agafem, estalviant així unes metre de pista.

Collada-de-Grats-des-de-Corones
Collada-de-Grats-des-de-Corones

 

Estem al coll de la Batalla, on agafem el corriol que puja davant nostra pel mig del bosc i que seguim fins arribar a la casa abandonada de Can Xandri, De Can Xandri seguim pel camí, que presenta algun tram tècnic, i que ens acosta a l’ermita de Sant Cristòfol sobre el poble de Campdevànol, baixem pels carrers del Campdevànol per anar a buscar la carretera de Ribes a Ripoll. Una vegada a la carretera la seguim un centenar de metres i la creuem per seguir per darrera el polígon industrial Casa Nova fins trobar la pista que puja al Campin Ripollès, passem de llarg l’entrada del càmping i continuem pujant per la pista passant les masies de Babs, Casadesus i la última que trobem Moiols, on comecem la pujada cap a Saltor. És un pujada per pista una mica llarga però que no presenta un grans rampes, si no una pujada força constant.

Una vegada a Saltor, anem al Coll de Saltor, on a la dreta neix el corriol que seguirem fins arribar al Coll de la Portella, on deixem el camí que baixa al barri del Roig de Bruguera per continuar pujant per una pista fins arribar a trobar la pista que uneix Bruguera amb Coll de Jou. Una vegada a la pista de formigó anem guanyant alçada fins arribar al Pla dels Freixes on abandonem la pista, creuem el prat i a l’altre costat tenim el camí que seguim fins trobrar el camí de les Mines de Conivella que seguirem fins als Plans de la Maçana, on ja per pista baixarem fins la Collada de Manter o 7 fortins.
En aquest punt girem a l’esquerra i continuem baixant per la pista que ens portarà a les masies de la Torre, Can Pellicer i finalment a la zona esportiva de Ribes, on acabem la ruta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada