Volta a la Serra de Montgrony 2.0

WP GPX Maps Error: File /storage/ssd3/047/2168047/public_html/wp-content/uploads/gpx/Volta a la Serra de Montgrony v2.gpx not found!

 

Descarregar

 

Sortim de Ribes direcció a Ripoll per anar a buscar al carretera de Campelles fins trobar el trencant que indica a El Baell, on ens dirigirem per deixar l’asfalt i començar a  pedalar i caminar per camins de terra.

Una vegada a El Baell creuem el veinat i ja quan arribem a les últimes cases girem a l’esquerra i anem per una pista primer de formigó i desprès de terra fins arribar al final d’aquesta on comença el camí que seguirem. El camí presenta trams que hem de fer a peu. També té algun tram que sembla més pista que camí i que de nou es convertirà en camí fins arribar a la Collada de Grats.

En aquest punt seguim les marques del GR direcció Montgrony, al final de la baixada el GR es converteix en pista fins arribar a Pardinella on deixem el GR i continuem per la pista  fins un revolt en que deixem la pista i continuem recta fins arribar al Pla de  Monegals.

En Jordi buscant el camí
En Jordi al Pla Monegals direcció del camí que seguirem

Del Pla de Monegals seguim un camí que amb algun tram a peu ens acostarà a Coll Roig on enllacem amb la pista de baixada cap a Montgrony, deixem la pista que porta al Santuari a l’esquerra i continuem planejant fins trobar a la nostra dreta una pista de terra que més endavant és de formigó i que coincideix amb el GR una altra vegada. Aquesta pista la seguim fins una curva abans de trobar Les Viles Xiques, en aquest punt deixem la pista i seguim una pista a mà dreta que fa força pendent i que ja no abandonarem fins al final d’aquesta .

En Jordi a la part de baix de la pista de pujada al Coll de Coma Ermada

La pista és força ramposa i presenta algun trams desdibuixat per l’herba però es pot fer bé. Una vegada al final seguim direcció al Coll de Coma Ermada, camp a través, per on en sembli millor.

Coll de Coma Ermada. Amb l'onada de calor de l'estiu dona gust estar així de fresquet al coll
Coll de Coma Ermada. Amb l’onada de calor de l’estiu dona gust estar així de fresquet al coll

Del coll baixem fent una diagonal camp a través, sense seguir el camí que marca el mapa per anar a buscar la pista de Coll Roig a Coll de Prat de Jou, on continuem per pista fins arribar a un revolt, que deixem la pista i baixem per un corriol curt però ràpid i sense complicacions tècniques que ens acosta al Coll de l’Erola, on girem a la dreta per anar a buscar la pista que baixa del refugi del pla de Prats fins a Campelles on ja seguim la carretera de baixada fins a Ribes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada