Montgrí i Gavarres tornant pel Puig Segalar

WP GPX Maps Error: File /storage/ssd3/047/2168047/public_html/wp-content/uploads/gpx/activity_900774473.gpx not found!
Descarregar

 

Sortim de L’Escala per anar a buscar el Camí dels Termens, que seguim fins a trobar la pista de sorra que ens endisa al bosc de la zona de Les Dunes, fins a sortir a la pista que baixa de l’Aixart d’en Pi i que seguim de baixada fins trobar la Torre Ferrana, on girem i comencem a pujar cap al Coll de la Sorra.

Aquí comencem a baixar per una pista ràpida i en bon estat fins arribar a la zona esportiva de Torroella de Montgrí, creuem el poble direcció Pals, i quan acabem de passar el pont sobre el riu Ter girem a l’esquerra per seguir una pista direcció a la Gola del Ter, fins arribar al Mas Roig on girem a la dreta per seguir una pista  que s’acaba  en un camp que creuem fins trobar la carretera  del Mas Pinell que creuem per continuar per pistes fins arribar a la zona dels Massos de Pals, on creuem la carretera que uneix el poble de Pals amb la platja i seguim per pistes per sota les muntanyes de Begur  fins arribar sota al Quermanço Gran que baixem cap a Pals.

A Pals ens dirigim al cas antic  per anar a buscar la pista que ens portarà cap a Llofriu, on començarem a pujar cap a Fitor per pistes en bon estat, i amb les pujades ramposes típiques de Les Gavarres. Abans d’arribar a Fitor ens desviarem de la pista per seguir el camí ral que ens aproparà a Fitor per la part de darrera de l’ermita.

 

Ermita de Santa Coloma de Fitor
Vista de l’Ermita de Santa Coloma de Fitor. A l’esquerra és la zona de la rectoria

 

Comencem la baixada per una camí que quan arribem a Mas Cals es convertirà en pista i que ens farà baixa i planejar, amb algun petit tram de pujada,  fins arribar a  Can Salvà, on girem a la dreta i continuem per carretera direcció La Bisbal d’Empordà fins trobar a l’esquerra el veinat de Mas Massaller, on deixem la carretera per agafar una pista que ens acostarà al poble de Cruïlles.

Entrem a Cruïlles i anem a buscar la carretera secundaria que l’uneix amb Monells. Sortim de Monells per una pista paral·lela la riu fins trobar l’ermita de Santa Cristina, girem a l’esquerra i seguim per un camí fins trobar una pista que ens fa creuar la carrertera C-66, per sobre Corça, i que seguim direcció  Rupià.

Creuem la població de Rupià i seguim per pistes, fins trobar la carretera de La Sala a Foixà, que seguim trobar la pista que pel costat del riu Ter ens  acostarà a la presa de Colomers, punt on creuem el riu i anem cap al principi del poble fins trobar la pista que puja cap El Turó, al bosc de Navià , continuem fins trobar-nos a l’alçada de Vilopriu, on girem a la dreta per anar cap el nucli de Les Olives, i continuar per la carretera fins  a Garrigoles, on agafem la pista que ens pujarà  fins sota el Puig Segalar.

Comencem a baixar per la pista que ens acosta a l’ermita de Sant Grau i continuem baixant direcció Albons, creuem la població direcció a L’Escala fins arribar a trobar la pista que porta a la depuradora. Seguim la pista que ens portarà fins a Bellcaire d’Empordà, on creuem la carretera per anar al barri de la Bolleria i seguir la pista que porta a la Torre Ferrana i continuar per arribar a  trobar el camí dels Termens que seguim fins l’inci de la ruta

El massis del Montgrí vist des de la pista que porta a la presa de Colomers
El massis del Montgrí vist des de la pista que porta a la presa de Colomers

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada