Ribes-Refugi Erola-Fustanya-C.H. El Molí-Ribes

WP GPX Maps Error: File /storage/ssd3/047/2168047/public_html/wp-content/uploads/gpx/ribes-ventaiola-ribesaltes-refugi-erola-serrat-fustanya-ch-el-moli-ribes.gpx not found!
Descarregar

Sortim de Ribes per anar a buscar la carretera de Pardines, just passat el pas a nivell del Cremallera de Núria, girem a l’esquerra i comencem a pujar direcció Ribesaltes, passem l’Hotel Resguard dels Vents i més endavant la casa de Ventaiola, actualment és una casa de turisme rural. En aquest punt s’acaba el formigó i continuem pujant per la pista de terra fins arribar a Ribesaltes.

 

A Ribesaltes anem direcció al veinat fins trobar a l’esquerra una pujada de formigó amb una pendent forta que porta a una casa particular, però abans d’arribar-hi girem a l’esquerra per anar a buscar el camí que porta al refugi de l’Erola. Anem pujant pel camí amb trams més drets i d’altres més planers i rodadors fins arrigar a una pista que creuem i continuem per un tram de camí fins arribar a trobar la pista que porta de Ribesaltes a Tregurà i que seguim de pujada fins trobar a mà esquerra la pista que porta al Refugi de l’Erola.

La Vall amb els colors de la tardor
La Vall amb els colors de la tardor

Continuem per la pista, passem el refugi i seguim fins arribar a sota Els Emprius on deixem la pista i girem l’esquerra per seguir el camí de baixada fins a Serrat. A Serrat anem a l’entrada del poble i pel carrer de sota seguim baixant fins la Creu on continuem baixant per camí fins trobar la carretera que baixa a Fustanyà.

Quan trobem el trencant de Fustanyà girem a l’esquerra i anem cap aquest veinat per anar a buscar el camí, marcat com a sender local, que ens acostarà fins a la Central Hidroelèctrica d’El Molí.

Construïda el 1914, per l’empresa Mines Gironès & Henrich és la més espectacular de totes les centrals de la Vall, tant per la seva arquitectura, d’estil modernista, com pel seu espai interior, que guarda maquinària molt variada i elements de mobiliari interessants. A l’interior hi ha ubicades dues turbines, model Francis (1914) construïdes per l’empresa Echer Wyss i Cia. I acoplades a un alternador de l’empresa A.E.G. Aquest sistema és emprat per aconseguir un millor rendiment en les freqüents variacions de cabdal. Potència màxima: 700 Kw/h.

Creuem el riu Freser i girem a l’esquerra per seguir de baixada la carretera de Queralbs a Ribes on acabarem la ruta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada