Volta Sud per la Vall

Distància total: 33.41 km
Altitud màxima: 1487 m
Altitud mínima: 840 m
Ascensió total: 1518 m
Descens total: -1454 m
Descarregar

 

Sortim de Ribes per la carretera de Querabs que seguim fins trobar el trencant  de la carretera de Batet. Girem a l’esquerra per començar a pujar cap a Batet, uns centenars de metres passat el trencant de Segura deixem la carretera per seguir una pista a la dreta que aviat es convertirà en camí i que ens aproparà a Batet evitant la carretera.

 

Quan som a prop de Batet tornem a sortir a la carretera que seguim un metres per girar a l’esquerra i seguir el camí que porta a Segura. Una vegada al veïnat de Segura  – Can Possons seguim la pista fins al Coll de Segura on anem a buscar un camí ample i que es converteix en corriol abans d’arribar a Roques Blanques.

 

Creuem la carretera N-260, Collada de Toses, i baixem cap al riu on creuem pel pont per començar a pujar cap al poble de Campelles. Una vegada a Campelles comencem a seguir la pista que puja al Coll de l’Erola, però a l’alçada d’Els Còrrecs l’abandonem per seguir un corriol divertit  de baixada  que ens tornarà a Campelles.

El Taga vist pujant de Roques Blanques a Campelles

 

Una vegada de nou al poble anem a buscar la pista de formigó que ens acostarà a El Baell, on  passada l’esgèsia agafem el carrer en baixada a la dreta i que continuem fins que s’acaba i ja enllacem amb el camí que porta al Balneari de Montagut.  A mitja baixada el camí es perd per l’obertura d’una pista forestal  oberta per fer una tala forestal i que seguirem fins arribar a la carretera nacional N-152 just davant d’Aigua de Ribes. Girem a l’esquerra per seguir  la carretera direcció a Ribes de Freser  fins trobar l’hotel-balneari Montagut on girem a la dreta per anar a buscar la pista que puja cap a la Talaia i desprès cap a la casa de Perramon.

Inici del camí de Perramon al barri del Roig de Bruguera

 

Una vegada a la casa de Perramon agafem el camí que passa pel costat de l’esglèsia de Sant Esteve i que ens acostarà al barri del Roig de Bruguera. El camí té algun tram no gaire ciclable, la part final que és la més bruta i menys agradable de pedalar l’evitem buscant una pista herbosa que ens deixarà sota les cases del Serrat Roig.

Des del barri del Roig anem a buscar la carretera que uneix Bruguera amb Ribes, però que abandonarem per seguir una pista de pujada cap al Coll de la Pera primer per continuar pujant cap al repatidor de Bruguera, aquesta serà la última pujada forta del dia. Una vegada al repatidor seguim per pista i desprès corriols cap als Plans de la Maçana, on comencem a baixar cap a Ribes

 

Vista de la primera part de la ruta des de principi de Costa Ardena

 

La baixada comença per pista, però de seguida  al Collets de la Moixera, agafem un corriol a l’esquerra que ens deixarà de nou a la pista que ens acosta a la Collada del Manter, on girem a l’esquerra per seguir la pista que ens retornarà a Ribes, i que només abandonarem passada la casa de Cal Pelliser, per seguir un corriol que ens deixa al barri de Sant Pere a la zona esportiva de Ribes.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada